Eilen, 13.10, oli koulun yläluokkien yhteinen patikointireissu. Käveltiin 12 km melko kauniissa syyssäässä Lääväkorven lenkki. Kysyin patikointia edeltävänä päivänä opolta voiko koira olla mukana. Viime vuonna se olisi ollut mahdollista, mutta meidän kannalta mahdotonta koska en voinut Niiloa kuljetella linja-autossa ja enkä viime vuonna muutenkaan muutaman syyn takia osallistunut koko reissulle. Tällä kertaa se oli mahdollista meille, koska äiti oli syyslomalla joten pystyi kuskaamaan meitä. Opolta tuli myöntävä vastaus (jota en todellakaan odottanut), joten Niilo tepasteli meidän kanssa. :-----) Taukopaikalla syötin itselleni tarkoitetun sämpylän ja puolet makkarasta pojalle koska miulla ei kerta kaikkiaan ollut nälkä. Ja yllättävän hyvin Niilo muutenkin käyttäytyi! Ei ollenkaan rähissyt kenellekään, totteli hyvin ja oli aika luontevasti ihmisjoukossa vaikkei sellaiseen olekaan tottunut. Ja Niilo pääsi nelosluokan opettajan pyynnöstä tekemään luokkakierroksen, jossa käytiin Nipan kanssa nelosluokkalaisten luona. Tekivät jonon ja pääsivät rapsuttamaan Niiloa. Ja emäntä oli erittäin tyytyväinen hyvin käyttäytyvään koiraansa. :3 Illasta kylläkin väsytti mutta eipä tarvinnut enää toista kertaa sinä päivänä lenkille lähteä.

Tänään satoi lunta! Tai no, räntäähän se oikeastaan oli - varsinainen koiranilma. Mutta maahan se lumiräntämikälie kuitenkin jäi, joten nyt on siis meilläpäin ensilumet satanut. Koirat eivät olleet kovinkaan positiivisia asiaan, koska ulkona oli kylmää ja märkää. Normaalistihan Ama ja Niilo rakastavat talvea, mutta eivät räntää. No, jos sitten ne kunnon lumikuurot ja pakkaset saapuisivat kohta jos ne vaikka vaikuttaisivat Niilon turkkiin...



PS. Katselin tänään tulleesta Koiramme - lehdestä, että Lahdessa järjestetään sama ryhmis kuin viime vuonna missä me Niilon kanssa oltiin! Joten jos pojan turkki on hyvässä kunnossa ja muutenkin on tilanne sellainen että sinne voitaisiin lähteä, niin varmasti mennään.