9.8. kävimme Utulassa Huuhan rannalla. Otimme Niilon mukaan, jos poika innostuisi uimaan. Ja kyllähän se lopulta uikin, mutta ei ensimmäiseen uintikertaan ollut kovinkaan tyytyväinen. Kävin lenkkeilemässä rannalla Niilon kanssa ja syötin sille viilin yhden aikoihin. Vesimeloniakin sai maistella, mutta suostui syömään sitä vain, jos syötettiin.

10.8. kävin Niilon kanssa treenailemassa kaukalolla, joka ei kesällä ole käytössä. Kaukalo on rakennettu ulos ja siinä on pohjalla hiekkaa - sekä tietysti sellaiset reunat, ettei tuollainen 35 cm korkea shelttipentu pääse pois. Otin lähinnä paikallaoloa, seuraamista ja luoksetuloa. Seuraamisissa kokeilin käännöksiä. Vasemmalle menee hyvin, mutta oikealle käännyttäessä haahuilee aivan liikaa. Paikallaolossa yleensä vain tapittaa paikallaan, vaikka välillä meinasikin tulla luokseni. Luoksetulo ehkä onnistui kaikista parhaiten tässä treenissä.

11.8. menimme lenkkeilemään pururadalle. Toinen koiramme, saksanpaimenkoira Ama, tuli mukaan. Koirat saivat olla purulla vapaana. Molemmilla oli valtavasti virtaa ja juoksentelivat sinne sun tänne. Ja Niilo varsinkin Aman perässä. Otin Niilon kanssa seuraamista, vaikka Ama höselsikin ympärillä, Niilo meni ihan hyvin.  Loppuen lopuksi Amalta loppui aikaisemmin energia kuin Niilolta. Niilo onnistui kuraamaan tassunsa jossakin jorpakossa, joten kotiin tultua pesin sottapytyn tassut.

Houkuttaisi tuo naksutinkoulutus. Vahviste kun tulee siinä paljon helpommin oikeassa kohdassa kuin ns. peruskoulutuksessa. Pitäisi kaiketi poiketa Mustissa & Mirrissä ostamassa se naksu, niin päästäisiin Niilon kanssa harjoittelemaan. :- )