Käytiin maanantaina 2.8. Niilon kasvattajan luona siistimässä pojan turkkia. Otin mukaan vihkon ja kynän, jotta pystyin sitten kirjoittelemaan ylös, mistä pitää sitä turkkia leikeskellä ja miten. Heti pihaan päästyämme ja Niilon hypättyä autosta ulos, kasvattaja kehui kuinka Niilo on muuttunut ja tullut komeaksi. :----) Ite en ole huomannut Niilossa mitään muuttumisen merkkejä (jee, tulevaisuuden koirakasvattaja), joten kaipa tätä pitäisi lähteä näyttelyissä käyttämään.
No mutta, karvanleikkuuseen. Niilolta napsittiin aika runsaasti korvakarvoja pois ja nyt näyttää huomattavasti siistimmältä! Näytti aika resupekalta, kun karvoja oli vaikka muille jakaa. Kauluksesta siistittiin myös hitulaiskarvat pois ja tassu(antura)karvat lyhennettiin myös. Tosi helpolla saa kyllä sheltistä siistin näköisen. Ja ohjeet ovat hyvässä tallessa vihkossa, niin voi sitten tulevaisuudessa ite leikellä kotona.

Puhuin kasvattajalle myös siitä, että voisi Niilon tarjota jalostukseen. Jos nyt saisi näyttelyistä JUN-EH'n lisäksi pari muute EH'ta tai ERIä. Ja totta kai tokosta saadut tulokset olisivat myös tervetulleita, joten nyt lähdetään tästä harrastelemaan näyttelyitä, tokoa ja agia. ---->

Ostettiin tänään Niilolle Mustista & Mirristä pyöräkoukku Biker Set ja uusi harja, jossa on toisella puolella piikit (joiden päässä pallot) ja toisella nylonharja. Luultavasti parempi harja viimeistelyyn sun muuhun kuin tavallinen karsta.
Joten tänään kiinnitettiin pyöräkoukku pyörääni kiinni ja kävin testilenkillä Niilon kanssa. Koiran veto ei tuntunut missään ja pyörää oli yllättävän helppo ohjata! Niilokin oli todella nätisti, vaikka ennen on aristellut pyöriä. Harmi vain, että alkaa laukata turhan helposti, jos vauhtia on vähääkään enemmän... Kouluaamuina helpottaa rutkasti, jos pääsisi tekemään pyörälenkin.

Laitanpa tässä rakennekuvan Niilosta noin 1,5 vuoden ikäisenä. HUOM! Näyttää takakorkealta, koska nurmikko on epätasainen.