Aloittelemme Niilon kanssa mätsärikautta hieman myöhässä. 18.7. olisi tarkoitus päästä mätsiin ihan vain verryttelemään - kokeilemaan miten Niilo esiintyy ja tykkäävätkö tuomarit Niilon turkista. Turkki on alkanut paksuuntumaan ja karvanlähtö on lähes loppunut. Syötimme ruuan mukana muutama viikko sitten loppunutta Nutrolin ravintoöljyä, josta on ollut apua. Pitäisi hakea sitä lisää Mustista & Mirristä, mutta odottelen nyt, josko Koirat-lehden kilpailusta tulisi palkinnoksi tuota ravintoöljyä.

Nyt tuntuu, että Niilon uhmaikä on mennyt jo melko hyvin ohitse, joten voisimme aloittaa taas tokoilun ihan seurassa. Viimeksi, ennen joulua, Niilolta oli hävinnyt aivot ja korvat, joten tokokentillä oli inhottavaa yrittää saada kontaktia koiraan joka viis veisasi sinusta. Lopetimme tokossa käynnin, mutta jatkoimme sitä kotona. Syksyllä koulujen alettua voisin mennä Imatran Toko Teamiin mukaan ja katsoa, miten Niilo tällä kertaa tottelee.

Elokuussa olisi Niilon lonkka-, kyynär-, polvi- ja silmäkuvausten aika. Koko helahoito tulisi maksamaan noin 180 e, mutta onneksi saimme alennusta, kun kasvattaja otti ryhmäkuvauksen kasvateille. Jos kaikki menee nappiin, voisin tarjota Niilon jalostukseen. En kyllä vielä nyt, mutta sitten kun poika on vanhempi ja jos niitä meriittejä tulisi enemmän. Tällä hetkellä vain JUN-EH näyttelyistä, mutta tarkoituksena olisi saada tokokentiltä mainetta. Ja jos Niilon luusto on kunnossa, voisimme aloittaa agilityn kunnolla. Tällä hetkellä olemme vain pienesti treenanneet kotipihassa hyppäämistä ja pujottelua. Nyt kun näistä toiveista tulisi vain todellisia...