23.8. lähdettiin Parikkalaa kohti Niilon siskon luokse. Niilon sisko on kaunis trikkineiti Nelly. Sisaruskolmikosta puuttui Nikolai, joka on väritykseltään soopeli.

Automatka meni hienosti etupenkillä. Niilon ja reisieni välissä oli vanhaan tyynyliinaan laitettu kroonikkovaippa, jota tosin ei olisi tarvittu, sillä Niilo ei tehnyt matkan aikana tarpeitaan eikä oksentanut.

Perille päästyämme Nelly oli meitä vastassa. Hepuli alkoi lähes heti, kun sisarukset olivat päässeet haiselemaan toisiaan. Toiset alkoivat ajamaan toisiaan takaa, vaikka olivatkin hihnoissa. :- ) Päästimme shelttipennut juoksentelemaan aidatulle alueelle, jossa ne alkoivat juoksemisesta päästyään juoksemaan.

Iltapäivällä joimme kahvit ja pidimme koiria sillä välin sisällä. Kun olimme sisällä, koulutimme myös koiriamme. Istumista, maahanmenoa ja seuraamista.

Kahvien jälkeen siirryimme taas ulos, jossa sisko ja veli alkoivat taas juoksemaan. Juoksivat itsensä uuvuksiin - eikä ihme, sillä ne olivatkin riehuneet 3-4 tuntia.

Alkuillasta lähdimme kotia kohti. Niilo nukkui ja samaten minä. Seuraavan kerran sisarukset näkevät toisiaan (toivon mukaan) kasvattitapaamisessa.

 

29.8. kävin Niilon kanssa Niilon kasvattajan luona. Tarkoituksena oli siistiä pojan korvakarvat, joita en itse ilman neuvoja osannut vielä trimmata. Vastassamme oli kahden koiran saattue, joka koostui Helmistä ja Anikasta. Helmi on jo aikuinen sheltti, Anika Niiloa noin kuukauden nuorempi.

Annoimme koirien riehua ensin pihalla ja sitten vasta kävimme puunaustoimiin. Niilolta leikattiin ensiksi takapuolesta ylimääräiset haituvakarvat ja sitten korvista häiritsevät karvat. Niilo oli nätisti koko käsittelyn ajan. Niilon jälkeen hoitoon otettiin Anika, jonka kanssa sitten sain treenata hampaiden katsomista.

Tämän jälkeen menimme lenkille metsään. Koirat saivat olla vapaina ja hyvinhän ne meitä seurasivatkin. Ongelmia lenkillä ei tullut.

Lenkiltä tultuamme otimme näyttelyharjoituksia. Hölkkäsin Niilon kanssa puun ympäri ja asetin Niilon näyttelyseisontaan. Oli mukava kuulla, ettei Niilo peitsannut (aiemmin on tehnyt tätä) ja Niilo seisoikin kivasti.

Illasta oli kotiin lähdön aika. Kiitokset vielä Arjalle hyvistä vinkeistä!