Päätin tehdä tällaisen nippupäivityksen siitä, mitä meille on merkittävää meille on tapahtunut nyt tässä kuukauden sisällä. :----)

26.8. käytiin kuvauttamassa Amorosan-yhteiskuvauksessa Niilon luusto ja silmät. Silmät ovat täysin terveet ja polvet 0/0. Lonkista eikä kyynäristä ei vielä tiedetä, eli nyt odotellaan Kennelliitolta viestiä. Toivottavasti kuitenkin kaikki on kunnossa, sillä joskus tulevaisuudessa ajattelin Niiloa jalostukseen.
Niilolle tehtiin silmätarkastuksen yhteydessä myös kyynelkanavien huuhtelu, sillä Niilolta on tullut toisesta silmästä rähmää ihan pennusta asti. Kyynelkanava on kuulemma turhan ahdas, mutta kun kerran rähmät eivät poikaa haittaa eikä tuo ole mikään vaarallinen juttu, niin ei jatkotoimenpiteisiinkään ryhdytä.
Niilo oli nätisti koko lääkärikäynnin ajan, josta suurimman osan nukkui. Rauhoitettu/nukutettu koira on kyllä jotain niin suloista ja huvittavaa. ♥ Koko lysti maksoi päälle 200 euroa ja vielä pitäisi tulla sieltä Kennelliitolta se luuston "rekisteröimismaksu"...

4.9. matkattiin Amorosan-kasvattitapaamiseen! Paikalla oli jonkin verran porukkaa, mutta luultavasti vähemmän kuin viime vuonna. Shelttejä kyllä vilisti joka paikassa ja oli vaikea erottaa, mikä niistä oli se oma. :- D Paikalla oli myös kaksi narttua juoksuilla ja Niilo oli ainut täysuros paikalla, joten piti pitää poikaa aika paljon hihnassa. Pääsi kuitenkin juoksentelemaan siksi aikaa, kun mie söin ja nartut olivat autoissa.
Kaikki halukkaat sheltit saivat kokeilla vieheen perässä juoksemista läheisellä pellolla. Harmi, että Niiloa kiinnosti enemmän nartut kuin itse viehe, sillä muissa olosuhteissahan Niilo olisi rakastanut touhua! No mutta, niin tai näin, saatiin hieno itsetehty kultainen shelttifiguuri, johon voi kiinnittää näyttelyissä vaikkapa numerolapun.
Lähdettiin uupuneen Niilon kanssa kotiin joskus puoli neljän maissa. Olisi suunnitteilla joskus tulevaisuudessa käydä kasvattajan kanssa paimentamassa lampaita jossakin opetustilalla, mutta se nyt on vain haave/vielä varmistumaton suunnitelma.