Aloitettiin antamaan torstaina 3.9. Niilolle aloe veraa ruuan sekaan 5 ml. Aloe veran myyjällä on myös sheltti, joka on 9 kk ja turkkia kuin aikuisella. Hän kertoi, että olivat aloittaneet antamaan aloe veraa heti kahdeksan viikkoisesta lähtien. Niilo on nyt viisikuukautinen ja turkkia hyvin vähän. Katsotaan, jos tuosta aloe verasta olisi apua turkin kasvuun. Ja toisaalta pitäähän se koiraa melko terveenäkin suolistosta.

Aloitin treenaamaan Niilon kanssa sankotemppua, jossa koiran jalkojen pitäisi mennä mahdollisimman pieneen astiaan. Nyt meillä on käytössä vanha saunasanko. Tällä hetkellä Niilo osaa laittaa etutassut astiaan, muttei takajalkoja. Mutta kyllä se siitä, kunhan treenaillaan. :- )

Tutustutan nyt Niiloa noutokapulaan ja noutamiseen. Nämä siis erikseen. Noutokapulalla vielä en noutoa harjoittele, vaan vetosolmulla. Noutokapulan kanssa harjoittelemme itse esineen tunnistamista. Aina kun Niilo tökkää kuonolla kapulaa, naksautan ja annan palkkion. Sitten siitä edetään. Noutoa harjoitan ensiksi agitokon noutoharjoituksella, mistä toko-ohjaajamme kertoi. Ensin mennään eteenpäin koiran kanssa ja leikitään samalla noudettavalla esineellä, heitetään esine ja kun koira on ottanut sen suuhunsa ja alkaa tuomaan sitä ohjaajalle, ohjaaja lähtee peruuttamaan. Koira siis saadaan tulemaan ohjaajan luo paremmin. Itse ainakin näin käsitin.

Nyt siis on treenipainotteisia päiviä.