Oli siinä aamu - ja iltapäivällä jännittämistä, kun tiesi, minne illalla aiotaan mennä. Ainakin jännitys möyri inhottavasti emännän mahanpohjassa, tuosta hurtasta nyt en tiedä. Varmasti kaikkia jännittää koko oman elinikänsä ensimmäiset mätsärit.

Aamupäivän pikainen turkin puunaaminen ja kynsien leikkely onnistui osittain hyvin, vaikka Niilo on edelleenkin epävarma koko harjauspuuhasta. Loppuen lopuksi pienen palleron turkista tuli niin pöyheä kuin voi saada sheltin pentu - ja aikuiskarvan sekoituksesta.

Muutama päivä ennen kyseistä mätsäriä olimme huomanneet, ettei Niilo voi pahoin autossa, jos sitä pitää sylissä. Ennen olimme oksentelut pistäneet tasapainoaistin syyksi, mutta juttu oli toinen; kuljetusboksi ei yksinkertaisesti sovellu Niilolle automatkojen ajaksi. Pidin siis etupenkillä Niiloa sylissä eikä poika oksentanut, onneksi, sillä en tosiaankaan olisi viitsinyt puhdistaa koiran turkkia ja tassuja oksennuksen seasta.

Paikalla oli enemmän koiruuksia kuin arvasinkaan. Tulimme puolta tuntia ennen lapsi & koira - kisaa ja aika iso osa tätä aikaa meni ilmoittautumiseen jonottamisessa. Kilpailimme pentuluokassa numerolla 114.

Ilmoittautumisen jälkeen tapasimme Niilon trikkisiskon, Nellyn, joka ei osallistunut kisaan vaan tuli katselemaan tapahtumaa. Näimme myös Rölli-collieta, Minka-shelttiä ja Nuga-lapparia.

Kun lapsi & koira - kisa oli mennyt ohi, alkoi pentuluokka. Saimme vastaamme englanninbulldogin. Niilo meni mielestäni todella hyvin ja antoi tutkiskella itseään vallan mainiosti (saanen tähän väliin huomauttaa, että olin vain kotona treenannut Niilon kanssa). Mutta saimme sinisen. Lopulta tuomari valitsi sinisten kehässä kaikki isokokoiset koirat ja pääsimme sanomaan vain päivää ja tervemenoa. Selvennykseksi siis, että saimme sinisen ilman sijoittumista. Sapetti, mutta olin silti tyytyväinen Niiloon. Ensimmäinen kerta ja oli muutenkin siinä hälinässä tosi rauhallinen.

Kotimatka meni nopeasti koira kainalossa ja repussa näyttelyhihna, jossa sininen nauha. Sekä toki molempien, sekä emännän että koiran, mielessä uusi kokemus.