Tänään postissa tuli kotiin Kennelliitolta ne terveystulokset. Lämmittää ja ilahduttaa vieläkin mieltä, kun tietää, että Niilo on luustoltaan ja silmiltään täysin terve. :---)

Illalla aloin harjoitella Niilon kanssa omien jälkien siivoamista leikin jälkeen. Otin pojan lelukopan esille, otin lelut sieltä pois ja laitoin tyhjän laatikon lattialle. Kun Niilo työnsi kuononsa laatikkoon, naksautin ja palkitsin. Toistin tätä muutaman kerran, kunnes siirryin toiseen vaiheeseen.
Seuraavan vaiheen aikana heitin Niilolle lelun, sanoin "Ota lelu!" ja osoitin sormellani suuntaan, jonne lelu oli lentänyt. Palkitsin ensiksi ihan vain siitä, että Niilo meni lelun luo ja kosketti sitä kuonollaan. Pikku hiljaa korotin vaikeusastetta ja vaadin Niiloa ottamaan lelun suuhunsa ennen kuin saisi palkkion.
Kolmannessa vaiheessa siirsin lelukorin eteeni ja kehotin Niiloa hakemaan heitetyn lelun. Kun Niilo otti lelun suuhunsa ja toi sen luokseni, palkitsin ja annoin herkun lelukopasta. Toistin tätä vaihetta pitempään kuin mitä olin muita vaiheita toistanut, mutta tämänkin asian Niilo sisäisti jo ensimmäisellä harjoitussessiolla yllättävän hyvin! Viimeisenä vielä laitoin heitetyn lelun koriin ja kun Niilo kosketti kuonollaan korissa olevaa lelua, annoin palkan.
Ja nyt on koirien makupalat loppu.

Ääh, toivon totisesti että Niilon karvanlähtö loppuu mahdollisimman pian! Näyttää siltä, että karvanlähtö olisi vähentynyt mutta kyllä sitä karvaa vielä ihan reippaasti lähtee. Tänäänkin harjatessa tuli noin kolmisen harjallista karvaa ja mustassa kollaripaidassa karvat näkyvätkin erittäin hyvin... Arjen pieniä epäiloja.