Tänään kävimme Niilon kanssa ensimmäistä kertaa paikallisissa tokokoulutuksissa. Paikalla oli noin viitisentoista koirakkoa, joista Niilo oli ns. rajallisesti kiinnostunut. Hyvin se minuun otti kontaktia, joka tuli täysin positiivisena yllätyksenä niinkin vieraassa paikassa. Ennen koulutusta kun olimme treenanneet lähinnä vain kahdestaan, eikä ympärillä ole ollut häiriötekijöinä muita koiria.

Olin todella ylpeä Niilosta. Se kuunteli ja tarkkaili tiiviisti minua eikä häseltänyt. Vieraita koiria poika pääsi haistelemaan vasta koulutuksen jälkeen.

Meillä oli peruuttamista, sosiaalistumisleikkejä, pyörimistä ja kontaktin ottamista. Niilo totteli kaikissa sen verran hyvin, ettei minulla ollut syytä valittaa. :- )

Ensi kerralla pitäisi sitten ottaa mukaan vati ja joku noudettava esine. Taidan ottaa noutokapulan, kun pitäisi saada sen noutamista harjoiteltua - tuo kun ei ole ollut siitä kiinnostunut.

Aion muuten alkaa antamaan Niilolle aloe veraa, sillä se kuulemma parantaa turkkia (turkin laatu, pituus ja kiiltävyys). Niilon turkki ei nyt ole pituudeltaan mistään parhaimmasta päästä. Tänään nimittäin koulutuksissa tapasin 9 kk sheltin, jolle oli annettu aloe veraa 8 viikkoisesta asti ja oli muuten tosi runsas turkki! Joten eiköhän mekin sitä aleta pentuselle antamaan.